bglungtransplant.com

Информационен портал, насочен към български пациенти, нуждаещи се от белодробна трансплантация в чужбина.

„ПОЕМИ ДЪХ“ за пети пореден път в България

wphd_2017_cover_bglung-09

Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония (БОППХ) организира редица активности във връзка с тазгодишното отбелязване на Световния ден на пулмоналната хипертония – 5 май. В тазгодишното издание на европейско ниво ще се включат 32 национални асоциации, членове на Европейската асоциация по пулмонална хипертония (PHA EUROPE).

• Под мотото „ПОЕМИ ДЪХ“ Световният ден на пулмоналната хипертония у нас ще бъде отбелязан за пети пореден път на 4 май с мащабно спортно събитие в спортен център „Фънтопия“, Парадайс център, София в присъствието на много доброволци, които ще приканват хората да се включат в нашата инициативаPicture1 и ще предоставят информационни материали. Надяваме се да постигнем широка гласност по проблема и да разкажем за трудностите, с които се сблъскват пациентите с пулмонална хипертония.

•На 5 май НДК ще бъде осветен в синьо – цветът на пулмоналната хипертония.

•Телевизионен клип ще разказва как здрави хора влизат в ролята на болни, за да усетят, колко е трудно да не можеш да си поемеш дъх.

Посетете и страницата на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/197346507432317

#WorldPHDay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bglungtransplant.com © 2015 | Сайтът е разработен и се поддържа от Сдружение „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“.
Сайтът е разработен и се поддържа от Сдружение „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“.
+